[Webinar] ‘LA COVID-19: La nostra gran pandèmia, una epidèmia més per a molts països del Sud’.
879
post-template-default,single,single-post,postid-879,single-format-standard,elision-core-1.0.8,ajax_updown_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,qode-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

[Webinar] ‘LA COVID-19: La nostra gran pandèmia, una epidèmia més per a molts països del Sud’.

  |   Actualitat, Agenda

Aquest mes de març es compleix un any des que l’OMS va declarar que el coronavirus Covid-19 passava de ser una epidèmia a una pandèmia. Des de llavors, l’emergència sanitària ha transformat profundament les nostres vides, passant a ser el primer tema en l’agenda política. Si bé als països occidentals disposem de basta informació sobre com evolucionen els casos o els avanços en les vacunes, sabem molt poc sobre com està afectant la Covid-19 als països del Sud.

En aquest webinar volem centrar la mirada en el cas de Moçambic i la República Democràtica del Congo, dos països de l’Àfrica on porten anys convivint amb altres emergències sanitàries a causa de virus com el VIH o l’Ebola i on la taxa d’incidència de malalties com la malària, el xarampió, la tuberculosi, o pneumònies és alta i causa de morts evitables.

Com estan gestionant els països del Sud l’emergència sanitària per la #COVID19? Quan i a quin preu arribarà la vacuna a aquests països? Vacunació universal per seguretat o per justícia global?
Ho debatrem amb:

·         Louise Lalu Dimandja. Especialista en medicina comunitària. Treballa a ‘ICS (Institut Català de la Salut) com a pediatra. Màster en Salut Pública Internacional de l’Instituto de Salud Carlos III  de Madrid. Màster en Epidemiologia i Salut Pública de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid. Màster en Capacitació Clínica Hospitalària de la Universitat de Barcelona. Màster en Malalties Infeccioses i Tractament Antiinfecciós de la Universitat CEU València.

·         Quique Bassat. Pediatre i epidemiòleg de l’Institut de Salut Global de Barcelona. Està especialitzat en medicina tropical, i ha treballat a Moçambic, sobretot en àrees rurals desenvolupant nous medicaments per a tractar la malària. Recentment ha participat en estudis i assajos de noves eina de prevenció i tractament de la Covid-19, especialment investigant la malaltia en nens, i també ha assessorat el Govern espanyol sobre la qüestió i sobre la reobertura d’escoles.

·         Germán Velásquez. Conseller especial per a Polítiques i Salut del South Center. Exdirector del programa de medicaments de l’OMS. President de la Càtedra de Farmamundi/UCM sobre l’accés a medicaments.

·         Carme Gual. Directora de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Modera el debat la periodista Núria Vilà Coma.

Inscripció AQUÍ