L’accés a la salut i a la Salut Sexual i Salut Reproductiva de les dones refugiades a Catalunya
1130
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1130,elision-core-1.0.8,ajax_updown_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,qode-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

L’accés a la salut i a la Salut Sexual i Salut Reproductiva de les dones refugiades a Catalunya

l’informe ‘L’accés a la salut i a la Salut Sexual i Salut Reproductiva de les dones refugiades a Catalunya’ és fruit d’una recerca basada en una sèrie d’entrevistes en profunditat a professionals de l’àmbit de les organitzacions socials i de l’àmbit sanitari que atenen dones en situació d’asil o refugi. Posem en relleu que les dones refugiades pateixen múltiples violències de gènere i sexuals, fins i tot dins del matrimoni i aquesta “motxilla” traumàtica necessita d’una atenció específica que els serveis de salut no sempre estan oferint. Les raons d’aquesta falta d’atenció són vàries, segons l’informe: des de falta de temps de consulta, fins a la manca de formació i sensibilització en competències interculturals en general i el desconeixement de la realitat que viuen les dones provinents de zones en conflicte, en particular.

L’informe ofereix un llistat amb algunes de les barreres amb les que es troben les dones refugiades en l’atenció a la seva salut sexual i reproductiva. Per exemple, les dones que estan embarassades troben dificultats per a accedir a una Interrupció Voluntària de l’Embaràs (IVE) al no disposar d’un espai íntim on poder realitzar les IVEs farmacològiques. També, en el cas de les dones embarassades que no parlen l’idioma, no se’ls sol oferir les classes de preparació al part, tret que les demanin elles mateixes.

DESCARREGAR L'INFORME