Atendre l’embaràs i el part a Barcelona. Imatges i veus de professionals de la ciutat
590
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-590,elision-core-1.0.8,ajax_updown_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,qode-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Atendre l’embaràs i el part a Barcelona. Imatges i veus de professionals de la ciutat

L’informe «Atendre l’embaràs i el part a Barcelona. Imatges i veus de professionals de la ciutat», fruit d’una investigació duta a terme amb dones migrades i personal sanitari sobre l’atenció als processos d’embaràs i part a la ciutat de Barcelona.

Aquest informe forma part d’una línia de treball que l’entitat porta treballant des de fa quatre anys a Catalunya, a través de tallers d’art-etnografia, investigacions, jornades i formació per a entitats i professionals. El projecte ha passat per diverses fases de treball. Durant la primera, es va dur a terme un procés d’art-teràpia i entrevistes centrat en les vivències de dones  migrades de la ciutat durant els seus processos d’embaràs i part, amb l’objectiu d’identificar aspectes de millora del sistema públic de salut, així com aspectes que ja estaven treballant de forma exitosa.

La segona fase va consistir a replicar aquest procés amb les professionals del sistema públic de salut que, en el seu dia a dia, atenen dones migrades. L’anàlisi dels resultats obtinguts ha conclòs amb la identificació d’una sèrie de propostes de millora per tal que puguin servir de guia al sistema de salut públic en el disseny de nous protocols o polítiques públiques en relació als Drets Reproductius de les dones des d’una mirada intercultural i de gènere.

En aquest sentit, l’informe identifica la necessitat d’incorporar la mirada intercultural i de gènere en els centres de salut.

Descarregar l'informe (PDF / Català)