Farmamundi subministra nou tones d’EPIs a actors humanitaris a Espanya per fer front al Covid-19
608
post-template-default,single,single-post,postid-608,single-format-standard,elision-core-1.0.8,ajax_updown_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,qode-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Farmamundi subministra nou tones d’EPIs a actors humanitaris a Espanya per fer front al Covid-19

  |   Actualitat

L’ONG humanitària ha subministrat equips de protecció individual per a 140 punts

d’atenció sanitària de Creu Roja Espanya en tot el territori nacional

 

Quan s’inicia la tercera setmana d’aïllament a Espanya i des que Farmamundi va activar el seu protocol d’emergències el passat mes de febrer, l’ONG ha realitzat, a través de la seva àrea logística, més de 40 subministraments d’equips de protecció individual (EPI) front al Covid-9, a diverses entitats socials i actors humanitaris de l’Estat.  Entre elles, es troba Creu Roja, que amb el Pla Creu Roja RESPON fa front al Covid-9 oferint assistència a les persones més vulnerables davant la pandèmia, així com a la població general, en salut, emergències, inclusió social, educació, ocupació i medi ambient. El Pla vol arribar a més de 1.350.000 persones en dos mesos, mobilitzant 40.000 persones voluntàries. En total, Farmamundi ha subministrat nou tones entre mascaretes, guants, gel hidroalcohòlic i altres elements de protecció per a personal sanitari. També s’ha dotat de material sanitari a distribuïdores espanyoles que subministren a farmàcies i hospitals.

 

 Farmamundi ha subministrat elements de protecció individual a 140 punts d’atenció sanitària de la Creu Roja Espanyola, per atendre la situació generada per l’emergència del Covid-19 a l’estat. «Des de l’inici de la crisi estem subministrant mascaretes quirúrgiques i FFP2, guants de nitril i gel hidroalcohòlic, com a complement a l’imprescindible rentat de mans amb aigua i sabó. També, i més específicament per al personal sanitari, s’estan distribuint bussos amb caputxa, bates impermeables, ulleres panoràmiques i termòmetres sense contacte», ha explicat el director general de Farmamundi, Joan Peris, des del magatzem de subministraments que l’ONG té al Parc Tecnològic de Paterna, a València.

 

«El material proporcionat per Farmamundi està sent enviat a tot el territori espanyol, a cadascuna de les assemblees locals de Creu Roja de les 52 províncies, per assegurar la protecció del nostre personal i de les més de 11.200 persones voluntàries que, a dia d’avui, ja estan treballant en el Pla Creu Roja RESPON per fer front al Covid-9 i arribar a més de 1.350.000 persones vulnerables davant la pandèmia», afirma el subdirector de la Unitat de Serveis Generals de Creu Roja Espanyola, Jaime Bará.

 

Qualitat i transparència

Des de l’inici de la crisi, l’Àrea Logística Humanitària de Farmamundi ha estat en contacte permanent amb les autoritats sanitàries espanyoles, informant en tot moment de les existències de material sanitari i de medicaments, i oferint la seva col·laboració en tot allò que fos necessari.

 

Periòdicament, s’informa de manera detallada a la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana de l’estoc disponible i de possibles enviaments a farmàcies i hospitals de codis amb cloroquina, un dels fàrmacs utilitzats per frenar la propagació de virus. «Durant la setmana informem també al  Ministeri de Sanitat de les existències i del detall de possibles enviaments d’altres codis per al tractament del Covid-19 i de materials EPI», explica el director tècnic farmacèutic i responsable de qualitat de Farmamundi, Luis Montero , que afegeix: «Una part important de la nostra feina és assessorar i seleccionar productes adequats i de qualitat que compleixin amb les recomanacions oficials, en aquest moment excepcional, en què està sent molt difícil adquirir subministraments essencials i on també en el mercat s’estan oferint productes subestàndards o no homologats».