Exposició: Estar Embarazada y parir en Barcelona: Imágenes y voces de mujeres de la ciudad.
184
post-template-default,single,single-post,postid-184,single-format-standard,elision-core-1.0.8,ajax_updown_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,qode-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Exposició: Estar Embarazada y parir en Barcelona: Imágenes y voces de mujeres de la ciudad.

  |   Actualitat

“Convertir-se en mare sempre és una experiència transformadora, que implica un canvi d’enfocament, des de la pròpia persona cap a un altre ser que creix dins del teu propi cos”. Partint des d’aquesta vivència, com senten l’atenció sanitària en l’embaràs i el part dones que es converteixen en mares en un lloc diferent al del seu naixement?

Dins del projecte Artetnografia i interculturalitat: IAP pels DSR de les dones de BCN, finançat pel Departament de JustíciaGlobal i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, hem volgut donar veu i escoltar a les dones de la ciutat sobre l’atenció rebuda en els seus processos d’embaràs i part, alhora que generar espais de reflexió i debat del sistema sanitari.

La metodologia del projecte ha estat la Recerca – Acció – Participació acompanyada per Farmamundi com a entitat coordinadora i responsable del projecte; l’Institut d’Artteràpia Transdisciplinària de Barcelona (IATBA) com a acompanyant i dinamitzador dels grups de dones; i la Universitat de Barcelona recolzant la recerca etnogràfica d’una antropòloga de la salut.

Hem treballat amb 30 dones d’orígens culturals diversos que han participat en tallers on, acompanyades per una experta en arterapia, han pogut expressar-se a través de l’art. També hem realitzat entrevistes en profunditat per augmentar les evidències científiques del nostre treball.

El document elaborat i l’exposició “Estar embarassada i parir a Barcelona: imatges i veus de dones de la ciutat” són els resultats d’aquest projecte.

Exposició: Estar embarazada y parir en Barcelona

A través de 19 peces artístiques sentirem l’art en el més ampli sentit; veient imatges que parlen per si soles i abraçant a dones que han volgut compartir amb nosaltres el que per elles va ser convertir-se en mares en un lloc diferent al del seu propi origen.

Pots visitar aquesta exposició:

– Del 26 de febrer al 13 de març, a la Fede (Carrer Tàpies, 3) Més informació.

– Del 13 al 27 de març, a la Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Vall d’Hebron (Av. Drassanes, 17-21) Més informació.

– Del 27 de març al 13 d’abril, al Centre Cívic El Coll- La Bruguera (Carrer Aldea,15) Més informació.