Col·loqui | Teixint resistències en la defensa dels drets humans i territorials a l’América Llatina.
593
post-template-default,single,single-post,postid-593,single-format-standard,elision-core-1.0.8,ajax_updown_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,qode-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Col·loqui | Teixint resistències en la defensa dels drets humans i territorials a l’América Llatina.

  |   Actualitat, Agenda

El pes del nostre consum a Méxic, Guatemala, Hondures, El Salvador, Colòmbia.

Tenim un model de vida que requereix cada vegada més recursos naturals per a la producció, així com d’energia per al transport de productes i l’ús de noves tecnologies.

 

Aquest model extractivista afecta a les vides i al planeta, havent-hi une zones del món més afectades que d’altres. Per exemple, el consum creixent d’aliments de moda com la quinoa, l’alvocat o la soia -que necessiten condicions específiques per a créixer-, genera un greu impacte ecològic i social en les regions del sud global.

 

Darrere de les cadenes de producció i distribució d’aquests béns orientats a l’exportació, empreses del nord global vulneren les vides de persones i pobles sencers, per oferir-nos – a qui els podem pagar – productes tacats de sang, violencia y deshumanització.

29 de febrer

14.00-15.00h

Fira Natura Lleida

Pavelló 4. Camps Elisis

Et convidem a un pica-pica ecològic!!

Organitza: la Xarxa Teixint Resistències per les defensores d’Amèrica Llatina amb el suport de Farmamundi, l’Àgencia Catalana de Cooperació al Desenvolupament.  La Xarxa Teixint Resistències per les defensores d’Amèrica Llatina és una resposta coordinada i col·lectiva de la societat catalana als greus reptes que ens planteja la creixent situació d’assetjament, criminalització i assassinat de les defensores i defensors de drets tant ambientals com socials al continent.