Projectes

Recull dels projectes d'Educació per al Desenvolupament de Farmamundi a Catalunya

20.2.18

thumbnail

Donacions apropiades de medicaments: Responsabilitats i justícia pel dret a la salut al món


Les donacions de medicaments estan regulades internacionalment per assegurar que aquests són necessaris, segurs, eficaços i de qualitat, per protegir el dret a la salut i el medi ambient de les comunitats receptores. Sovint, agents públics, privats, i la ciutadania no coneixen i/o no posen en pràctica aquesta normativa, ni n’informen adequadament.

En els darrers anys, aquesta temàtica s’ha vist interpel·lada per les greus crisis humanitàries que s’estan vivint al món i que, de manera propera, estan afectant Europa.

El projecte inclou una campanya d’incidència amb tres accions principals:

(1) Formacions a futurs professionals sanitaris a dos centres de formació sanitària, l'IES Guineueta i l'ETP Xavier. A partir de dinàmiques participatives es promourà la participació de l'alumnat i professorat en el grup d'incidència del projecte.

(2) Reunions amb administracions públiques, i entitats privades de la ciutat vinculats amb l’àmbit d’actuació del projecte.

(3) Activitats de sensibilització, difusió i comunicació adreçades a la ciutadania de Barcelona.

El projecte inclou un document de Bones Pràctiques de Donacions Internacionals de Medicaments adaptada als diferents col.lectius que la vulguin consultar, traduït a 5 idiomes.

Campanya de comunicació amb un missatges clar, breu i directe sobre el que és una donació internacional apropiada de medicaments.Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona

Amb la col·laboració: Lucrecia Baquero

Subscriu-te per Email

Deixa'ns el teu mail i rebràs les informacions per correu electrònic

-