Projectes

Recull dels projectes d'Educació per al Desenvolupament de Farmamundi a Catalunya

26.2.18

thumbnail

Artetnografia i interculturalitat: IAP pels DSiR de les dones de BCN


Com podem contribuir a generar un entorn on els Drets Sexuals i Reproductius (DSiR) de les dones barcelonines siguin promoguts i respectats?

Mitjançant una Investigació-Acció–Participació art-etnogràfica amb col·lectius de dones amb diferents cultures de la cura.

L’ús de la metodologia participativa, artística i etnogràfica ha permès reforçar l’apoderament de les dones participants en la IAP en la defensa dels seus drets reproductius, concretament l'atenció sanitària rebuda durant els seus processos d'embaràs i part.

Per a la recerca s'ha comptat amb l'antropòloga Ilaria Cover que ha concretat el treball amb les 30 dones participants en el document: "Estar embarazada y parir en Barcelona: imágenes y voces de mujeres de la ciudad".

Per altra banda, a partir dels tallers s'ha creat una exposició col·lectiva de peces de fang, dibuixos i altres materials que s’exposarà en diferents espais i centres sanitaris de Barcelona per contribuir a la sensibilització ciutadana respecte la diversitat cultural en la cura.Un projecte de: Farmamundi

Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona

Amb la col·laboració de: IATBA, Projecte Itaka al Raval

Subscriu-te per Email

Deixa'ns el teu mail i rebràs les informacions per correu electrònic

-